Συχνές ερωτήσεις

Συχνές ερωτήσεις. Υπάρχουν ορισμένα κοινά ερωτήματα που λαμβάνει το Lesvos Scuba Oceanic Center από τους πελάτες της.

Ποια είναι η θερμοκρασία του νερού; Τι στολή θα χρειαστώ;
Το καλακαίρι η επιφανειακή θερμοκρασία του νερού είναι περίπου 25°C, ενώ η θερμοκρασία σε βάθος μπορεί να είναι και 19-20°C. Μια ολόσωμη στολή υγρού τύπου 5mm με κουκούλα είναι συνήθως αρκετή.
Τι γίνεται αν δεν έχω βουτήξει για 12 μήνες;
Όπως αναφέρεται και στο μάθημα Open Water Diver, είναι σημαντικό να καταδύεστε τουλάχιστο μια-δυο φορές το χρόνο. Αν έχουν περάσει πάνω από 12 μήνες χωρίς κατάδυση μπορείτε να κάνετε ένα Scuba Review.
Τι γίνεται αν ο φίλος/φίλη μου θέλει να έρθει μαζί μας αλλά δε θέλει να καταδυθεί;
Κανένα πρόβλημα! με €15, μη δύτες μπορούν να συμμετέχουν στις εκδρομές μας, ενώ με €20 τους προμηθέυουμε με πληρη εξοπλισμό snorkeling ώστε να ακολουθουν τις φυσαλίδες σας!
Προσφέρετε ομαδικές εκπτώσεις;

Επικοινωνήστε μαζί μας και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε την καλύτερη προσφορά για σας!

Τι έντυπα θα χρειαστεί να συμπληρώσω;

Αν είστε πιστοποιημένος αυτοδύτης και θέλετε να συμμετάσχετε σε μια από ιτς καταδυτικές μας εκδρομές με σκάφος θα σας ζητήσουμε να συμπληρώσετε την Ιατρική δήλωση (PADI Medical Questionnaire) [PDF] και το PADI liability release.
Αν συμμετέχετε σε κάποιο σχολείο θα χρειαστεί να συμπληρώσετε το PADI Standard Safe Diving Practices Statement of Understanding, το PADI liability release και το PADI Medical Questionnaire [PDF].

Ενοικιάζετε καταδυτικό εξοπλισμό;

Όλα μας τα μαθήματα περιλαμβάνουν πλήρη καταδυτικό εξοπλισμό. Για τις καταδυτικές εκδρομές με σκάφος, αν δεν έχετε δικό σας εξοπλισμό μπορείτε να νοικιάσετε από μας. Μπορείτε επίσης να ενοικιάσετε εξοπλισμό για να καταδυθείτε ανεξάρτητα. Για τιμές δείτε εδώ. Χρημοποιούμε εξοπλισμό της Scubapro, στη βέλτιστη λειτουργική κατάσταση.

Πως εξασφαλίζομαι ότι θα καταδυθώ με ένα αξιόπιστο καταδυτικό κέντρο;
Το Lesvoscuba είναι PADI Dive Resort, που σημαίνει οτι ακολουθούμε τα πρότυπα τις αρχές και τις διαδικασίες της PADI, πιστοποιώντας την ασφάλεια και τον επαγγελματισμό μας. Επίσης είμαστε πιστοποιημένοι από την Bureau Veritas για τις προδιαγραφές ασφαλείας που ακολουθούμε.
Μπορώ να αρχίσω την εκπαίδευση PADI Open Water Diver course σε κάποια άλλη τοποθεσία πριν έρθω στη Λέσβο;

Φυσικά. Μπορείτε να αρχίσετε με το να εγγραφείτε στο PADI Open Water Referral με το κοντινό σας καταδυτικό κέντρο (π.χ. στην πόλη που μένετε) και να ολοκληρώσετε τη θεωρία και τις καταδύσεις περιορισμένων υδάτων που χρειάζονται για την απόκτηση του πτυχίου. Στη συνέχεια μπορείτε να ολοκληρώσετε τις απαιτούμενες καταδύσεις πραγματοποιώντας τις καταδύσεις ανοιχτών υδάτων 1-4 μαζί μας έτσι ώστε να πάρετε την πιστοποίηση. Η άλλη επιλογή είναι να ολοκληρώσετε τη θεωρία μέσω του PADI eLearning, όπου μπορείτε να πραγματοποιήσετε όλα τα θεωρήτικά μαθήμτα από την άνεση του σπιτιού σας.

Ποιοι είναι οι κανόνες για πτήση με αεροπλάνο μετά απο καταδύσεις;
Σύμφωνα με τη διεθνή πρακτική, για την αποφυγή του κινδύνου εμφάνισης νόσου της αποσυμπίεσης, σας συμβουλεύουμε να αποφύγετε να πετάξετε για 18 ώρες μετά από κατάδυση.
Είμαι πιστοποιημένος αυτοδύτης. Πόσο μεγάλο θα είναι το γκρουπ με το οποίο θα καταδυθώ;

Τα σκάφη μπορεί να μετφέρει άνετα 10 δύτες και πάντα φροντίζουμε να σχηματίζουμε μικρότερες ομάδες, πάντα με την επίβλεψη πιστοποιημένου εκπαιδευτή ή αρχηγού κατάδυσης, σύμφωνα με το επίπεδο εμπειρίας και τις ανάγκες των δυτών.

Τι περιλαμβάνεται στην τιμή;

Ρίξτε μια ματιά στον τιμοκατάλογο καταδύσεις με σκάφος και εωοικίαση εξοπλισμού η Εκπαίδευση καταδύσεων. Εκπαιδευτικό υλικό και καταδυτικό εξοπλισμό μπορείτε να βρείτε στο κατάστημα μας.

Προσπαθώ να επικοινωνήσω μαζί σας αλλά δεν παίρνω απάντηση στο τηλεφωνο.

Μπορεί να είμαστε σε καταδυτική εκδρομή, ή σε μάθημα! Θα επικοινωνήσουμε μαζί σας όσο πιο γρήγορα μπορούμε, και μπορείτε να μας στείλετε ένα μήνυμα εδώ.

Θα χρειαστώ ιατρική βεβαίωση πριν καταδυθώ;

Πριν γραφτείτε σε κάποιο σχολείο της PADI θα σας ζητηθεί να συμπληρώσετε και να υπογράψετε το PADI Medical Questionnaire [PDF], και κάθε απάντηση που είναι “ΝΑΙ” χρειάζεται ιατρική βεβαίωση.

Ακόμη χρειάζεστε βοήθεια; Στείλτε μας ένα μήνυμα!

Για οποιεσδήποτε άλλες ερωτήσεις, παρακαλώ γράψτε μας στο info@lesvoscuba.gr ή καλέστε μας στο

+30 6945998764